10 Начина да повишиш своята самоувереност/самочувствие…!

“Има нещо за теб, което не знаеш. Нещо, което дори отричаш че съществува, докато не стане твърде късно за да направиш каквото и да е по въпроса. То е единствената причина да ставаш сутрин. Единствената причина, поради която търпиш всичките лайна, кръв, пот и сълзи. И това е защото искаш хората да знаят колко добър, красив, щедър, забавен, налудничав и умен наистина си ти. Страхувай се от мен или ме почитай, но, моля те, мисли че съм специален. Всички споделяме едно пристрастяване. Ние сме наркомани за одобрение. Правим всичко заради потупването по гърба и златния часовник. За едното проклето браво. Вижте умното момче със значката, което лъска своя трофей. Свети пред останалите като диамант, защото всички сме просто маймуни в костюм, жадуващи за одобрението на останалите.

Цитат от филма “Revolver” на Гай Ричи

Всъщност започваме да живеем истински,когато тази част от нас,търсеща одобрение от околните изчезне или поне застане на заден план…Как ще стане това? Ами просто трябва да сме по-самоуверени в себе си и в това,което правим…Трябва да вярваме в себе си…и да не се интересуваме толкова много от мнението на другите.Защо се получава винаги ,така че най-големите простаци и боклуци имат по-голямо самочувствие от много по-стойностни хора? Какво ти има на теб,я се погледни…Хубаво тяло,не си много грозен(надявам се :D),не си и глупав…защо дебеланата отсреща,която на всичкото отгоре е и много тъпа има по-високо самочувствие от тебе? Не е ли време да прекратиш това?

За по-голям стимул ще ти кажа,че жените харесват по-самоуверените мъже…да така е доста време ми трябваше да го разбера.. 😀 Самоувереността е нещо, което прави впечатление отдалеч, тъй като се проявява в начина, по който говориш, жестикулираш, седиш, гледаш… Изобщо във всяко едно твое действие..Естествено не трябва да имаш прекалено високо самочувствие…всеки е смъртен…и не е нищо повече от другите…! Трябва да намериш точния баланс на твоята самоувереност..!

Самочувствието е много важно при взаимоотношенията в жените…Всички сте гледали американските филми,в които нескопосани и срамежливи момчета с ниско самочувствие в крайна сметка тръгват с най-готините момичета…Е да,ама в реалния живот не става така 😀 Щеше да бъде прекалено лесно и хубаво 😀 По надолу ще ви предложа няколко начина за повишаване на самочувствието ти:

1)Научавай нови неща…всеки ден…научи нов език,чети новините информирай се,чети блога ми тук също ще намериш интересни неща 😀 Не само напомпаните със стероиди мъже имат успех с жените…няма нищо лошо в това да си по-умен от другите и да знаеш повече…лесно ще се откроиш,особено в България..!

2)Тренирай..! Да точно така,вярно е че казах,че не е задължително да си супер здрав,но каква по-добра комбинация от умен и с хубаво тяло МЪЖ? Спорта е нещо много важно в живота на мъжа и не само този по телевизора 😀 Добрата физическа форма е един от най-добрите източници на самочувствие. По време на тренировка се отделят ендорфини, които повдигат самочувствието, а в дългосрочен план те карат да се чувстваш способен да се справяш с предстоящите проблеми.

3)Отделяй внимание на външния си вид…Е това не го правя постоянно,но когато реша мога да изглеждам много добре 😀 Ако отделяш малко време, за да се приведеш в добър външен вид, това със сигурност ще повиши самоувереността ти! Когато изглеждаш добре, другите го забелязват. Но по-важното,когато отделиш време да изглаждаш добре,ти сам ще видиш,кокло готин и хубав може да бъдеш хихи 😀

4) Намери си  приятели…Това е много трудно поне според мен…малко са хората,които наистина са ти приятели и те уважават и ценят…Затова,ако не приятели,то просто си намери компания,в която да си лидер и да се чувстваш комфортно..

5)Оценявай успехите си! Оценявай това,което си постигнал в работата,учението,любовта,жените и т.н.Важно е обективно да можеш да погледнеш към успехите си и да можеш да си кажеш,че си ги заслужил.

6) Приеми провалите си! Така,както оценяш успехите си трябва да приемаш и провалите си.Никой не е застрахован от грешки,а от всяка грешка може да си изкараш поука и другият път да се справиш по-добре.Умен е този,който се учи от собствените си грешки,а не ги повтаря пак и пак…

7)Участвай ТАМ,където си добър..! Като правиш неща, в които си добър, по-лесно ще си повярваш, че наистина струваш, а това е изключително важно за твоето самочувствие и самоувереност. Добър си с жените,ами покажи го.Ако си добър в ученето и работата също.Играеш добре тенис или футбол,или каквото и да е ПОКАЖИ ГО НА ВСИЧКИ…Бива те в танците…танцувай тогава кво ти ПУКА…!

8)Не се самосъжалявай. Не позволявай и на околните да те съжаляват. Говори предимно за успехите си и положителните си черти. Не се страхувай да ги подчертаваш пред околните. ТИ НЕ СИ ЖЕРТВА и не се представяй като такава…Ти можеш всичко,стига да го поискаш!! Всичко е в главата ти…ТИ САМ определяш съдбата си!

9)Не винаги може да си супер самоуверен.Има моменти,когато не си в настроение или нещо си се сдухал,но гледай да намалиш тези моменти.ВСЕКИ човек има положителни и отрицателни/срамни случки в своя живот,ТИ трябва да се съсредоточиш върху положителното…! На това ме научи още баба ми като бях малък…казваше ми: „Мисли за нещо хубаво и ще заспиш по-лесно…“

10) Социализирай се…От шофьора на таксито до медицинската сестра на личния ти лекар или продавачката на магазина. Това ще увеличи комуникационните ти умения и ще ти позволи да реагираш по-свободно в различни неочаквани социални ситуации, без да се панираш. Ще се научиш да комуникираш свободно с непознати, без паузи и неловко мълчание.Нищо не губиш като кажеш едно „Здрасти“…Но е трудно особено в началото..докато свикнеш…Аз също не го правя на 100%…ограничавам се в разговори с продавачки,които ми харесват 😀

Човек е това, което вярва че е и животът му е точно такъв, какъвто той иска да бъде. Колкото и да недоволства, че не е постигнал нищо в живота си и че няма успехи с жените, той все пак се чувства комфортно в този си начин на живот ,в който не му се налага ежедневно да се поти за да постигне някакъв напредък или пък да изпитва онзи плашещ дискомфорт при заговарянето на непознато момиче. Точно и затова сам избира уюта на безопасната си пасивност. Засега толкова от мен…отивам да ям…

8 thoughts on “10 Начина да повишиш своята самоувереност/самочувствие…!

  1. Много правилно е подчертано ,че сами си правим живота.Трябва да сме искрени със себе си и да се стремим да реализираме това, което желаем.

  2. Това което прочетох в твоя сайт ми харесва и е точно така,преди малко се опитвах да вдъхна увереност и самочувствие на един приятел,като му обяснявах същите неща от по-горе…затова потърсих нещо в нета за него и попаднах на твоя сайт…страхотен си,продължавай все така 🙂

  3. Много хубави съвети си дал за повишаване на самочувствието и със сигурност ще дадат резултат ако се изпълнят практически :). Но всичко на думи изглежда мн по лесно от колкото е. Но лесни неща няма така че човек трябва да варви напред и да не се предава,да не се отчаива пред първата спънка, защото и да иска да постигне нещо в живота трябва са си мръдне пръста , а не да чака на готово всичко, защото живота не ни е обещал да е лесен. Ако беше така щеше да е малко скучно 😉

  4. bravo.. naistina unikalno napisano.,,ot tova imah nujda sega.kakto i pove4eto ot nas imat nujda ot motivaiq i silni dumi..haresaha mi i suvetite ti..bravo i prduljavai taka..

  5. Браво много добре написано, но имам една малка забележка „Умен е този,който се учи от собствените си грешки,а не ги повтаря пак и пак…“ тук не си прав, Умен е този, който се учи от грешките на простия човек (ако мога, така да се изрязя), а простия човек се учи от собствените си грешки!!! !!!ПОЗДРАВИ!!! :)))

  6. Начи моя съвет, действа безотказано при всеки. Удряш на екс една водка с ред бул в дискотеката и избухваш на дансинга. Няма от какво да се опасявате, ред бул ви дава крила а и на второто голямо вдигаш левъл до тавана и ставаш безсмъртен ;D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Алфа поведение…или това към,което се стремя…
Next post Курс за жени:“Как да се доближа до мъжкото съвършенство?”