Играчи и Зяпачи,ти към кои спадаш?

Съществуват два типа хора – играчи и зяпачи. Най-вероятно вие сте от втората категория. Ако не сте – още по-добре за вас.Честно да си призная и аз не съм все още на 100% от първите,но полагам големи усилия да стана такъв. Ако пък съм прав и вие сте по-скоро зяпач, спокойно, има решение. Но нека първо изясним характеристиките на двата типажа.

Как да познаем зяпача? Отидете в някой клуб, дискотека или заведение и се огледайте около себе си. Огледайте се и вижте как мъжете, насядали по сепаретата, са се облегнали леко, държат биричката в ръка и…се оглеждат. Дори се оглеждат с леко присвити очи, имитирайки „лош поглед“, субкомуникирайки „Аз избирам, вие сте по-низши от мен“. НЕЕЕ! Жалко е. Нека всъщност ви кажа какво значи това оглеждане и непредприемане на действия. Може би ще ви заболи, тъй като, сигурен съм и вие сте го правили или го правите. Но жестоката реалност е, че това е типичният зяпач, търсещ „стойност“. Зяпачът седи отстрани, мислейки си, че е готин, но в действителност той чака някой да направи нещо „готино“, за да се позабавлява. Било то някаква клюка или някой да повърне, или да стане бой, или пък да види някой сваляч и да му се изкефи. Зяпачът чака сигнал за действие.Той е така да се каже типичен сеирджия…би се изсмял на всеки,който се пробва да забие някое красиво момиче,а тя му откаже,но той самият няма грам смелост,а най-вероятно и топки,за да отиде и да заговори някоя…Чака някой да започне да танцува на дансинга и чак тогава и той отива, тъй като приема стойност. Зяпачът се разграничава от това, което истински иска и се придържа към това, което е „готино“ (според хората и обстановката около него). За щастие такива са 90% от мъжете в България,което показва,че ако станете от втората категория,за която ще пиша след малко,то ВИЕ ще се откроявате.Ето ви и един пример. Когато напишете нещо в ФЕЙСБУК, чакате ли с нетърпение отговора? Помислете за това.! Вие чакате одобрението на някой, което е равносилно на тотален провал. Ако е така, веднага работете върху преминаването към режим „играч“.

Как да познаем играчът? Прочетохте ли кой е зяпачът? Ами обратното е играчът. Най-съществената характеристика е, че той не се интересува. Не му пука. Всъщност, въобще не му пука. Целият му живот е едно „непукане“ пред хората, ако мога така да се изразя. Той танцува, когато поиска, той заговаря на секундата, която поиска. Той пърди пред хората и най-важното, не му дреме. Той се забавлява дори когато всички са сдухани. Играчът не признава НЕ. Играчът не допуска „някой-си-негативен-пич“ да му скапе настроението. Играчът е навсякъде, той кипи от енергия, живее живота „разкачен“ от социалното мнение и здраво привързан към инстинктите си, към желанията си. Трябват ли ви още характерни черти или схванахте разликата? В общи линии, най-важното, което трябва да запомните за играча е, че мнението на хората е безсилно и неспособно да го токлони от вътрешните му желания и намерения – примерно да свали най-яката мацка в клуба, въпреки че всички ще го ебават, ако не стане. ИГРАЧЪТ ПРЕДПРИЕМА ДЕЙСТВИЯ.Има хора,които са си родени такива.Това са така наречените АЛФИ…за това по-късно в блога ми.Има други хора,които не са такива непукисти,но се опитват да станат..Аз спокойно мога да кажа,че като малък съм бил по-скоро АЛФА,но с годините започна да ми пука твърде много за хорското мнение..и се изгубих…така че дори не знаех кой съм.Но ето идва момента,в който аз откривам себе си и моята енергия и просто вече ми ДРЕМЕ НА КУРА КОЙ КАКВО СИ МИСЛИ ЗА МЕН….,защото така или иначе НИКОГА няма да ме харесват всички…още повече като трупам успехи,в която и област на живота да се захвана!!

Това, което описах по-горе е лафстайлът ми. Искам хубаво да помислите към коя категория спадате, тъй като вашият начин на живот е основата, върху която ще градите.

Един от най-често срещаните проблеми при момчетата,които и аз съм имал и от време на време ми се случва е..това,че няма за какво да си говорим с дадено момиче,особено,ако сме на 1-ва среща…? – Ами помислете отново. Ако сте зяпач, ще имате ли преживяванията, за които да говорите? Ще бъдете ли личността, за която искате да говорите? Ако сте зяпач, ще имате ли истории? Ако сте зяпач ще ви пука ли какво говорите? Ами, ако сте играч, как биха стояли нещата?

Следва списък, който, отново подчертавам, е съставен спрямо моя интерес. Съвсем спокойно бихте могли да добавяте ваши идеи и да си разширявате списъка за вас, да го модифицирате спрямо вашия модел и разбиране за по-добър лафстайл:
Тренирай непукизма си. Играй играта на духа. Приеми, че никой не те вижда и можеш да правиш това, което ти идва отвътре, от истинското, лишено от социалното мение, АЗ.
Излизай от установените граници. В първия момент ще бъде странно, но постепенно ще свикнеш…
Научи се да не търсиш одобрение от никой. Неща като „страх от мнението на приятел“, „жадувано чакане на отговор в скайп, фейсбуук, форум или т.н.“…все малки неща, които изразяват търсене на одобрение. Неща, които подхранват егото ви и ви казват „да, на прав път си“. Всеки път когато се хванете, че изкопчвате валидация от някой си кажете „СПРИ СЕ“! Така ще придобиете поведение на „непукист“, което ще бъде само във ваш плюс.
Предизвиквай се. Когато доловиш вътрешният ти глас да казва…“Нее, прекалено е красива“, това трябва да ти действа като гориво. ЗАПАЛИ СЕ. Отиди и забий мацката. Ако не се получи…всъщност, к’во ти пука! Печелиш опит и точки ЗА СЕБЕ СИ, не за приятелите ти.Да трудно е…ако беше лесно всички щяха да бъдат играчи…Аз лично може би никога нямаше да започна да се занимавам с ПИКЪП,ако не беше  по-миналото лято,когато работех във Варна,но когато отидох там не познавах никой,а не ми се стоеше сам…нямаше дори с кой да излизам…И неволята ме накара да заговарям момичета по плажа,центъра,на стадиона в дискотеките,морската и къде ли не…И не ми пукаше още повече,че там никой не ме познаваше…а сега…
Излизай. НА ВЪН.ИГРАЙ…!

П.П.Това го пиша за втори път,защото няма как да си говорим за свалки и момичета без да изясним тези 2 категории.

Bookmark and Share

4 thoughts on “Играчи и Зяпачи,ти към кои спадаш?

  1. zna4i ugovrix se s edno momi4e koeto ve4e sme se zasi4ali edin dvama p1ti…i se poznavame smisal ne li4no e taka za o4ite pisax xi v skupe za kafence i se saglasi sega se 4udq dali kato izleznem na akfeto da q celuna ii da q pokanq vk1shti da q iz4ukam dai nqkak1v savet 4e s1m ob1rkan …!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post България в близите години-Господар на света…
Next post Какво искат жените?…моето лично мнение…