6 филма, които всеки предприемач трябва да гледа

Никой не е казвал, че да бъдеш предприемач е лесно. Милион пречки може да застанат на пътя ви. Много фактори като скептицизъм, средства и други, могат да ви накарат да развеете бялото знаме. Но вие не сте като другите. Вие сте предприемач. Това означава, че дори и времената да са трудни, вие ще продължавате да крачите напред.

И все пак, всеки предприемач има моменти, в които се нуждае от вдъхновени и мотивация, защото се сблъсква с неща, които намаляват силите му. А какъв по-добър начин от мотивиране и вдъхновение от филмите.

Дали това ще бъде интригуващо приключение, непочтителна комедия или провокиращо мисълта документален филм, то може да вдъхнови всеки собственик на бизнес.

С това наум ви предлагаме 10 филма, които всеки предприемач трябва да изгледа.

1. Социалната мрежа / The Social Network

Не беше изненада, че този филм стана един от най-гледаните след като излезе на голям екран през 2010 година. Всички искаха да разберат как Марк Зукърбърг се превръща от студент в Харвард, в един от най-богатите хора на планетата. Защо трябва да гледате този филм? Защото показва как най-добре може да бъде стартиран бизнес и как той може да бъде най-добре управляван. Всеки път, когато гледам този филм се мотивирам да стана по-добър предприемач.

2. Пиратите от Силиконовата долина / Pirates of Silicon Valley

Този филм беше направен по едноименната поредица от 1999 година. Филмът дава информация за интересни неща от живота на Бил Гейтс и Стив Джобс, когато са стартирали тепърва своите компании. Защо да го гледате? Всеки човек търси вдъхновени от двете емблематични икони на технологичния свят – Гейтс и Джобс.

3. В преследване на щастието / The Pursuit of Happyness

Да си призная, този филм го гледах наскоро, а е от 2006 година. Това е уникален филм, който наистина трябва да гледате, дори и да не сте предприемачи. Историята на филма е по истински случай, разказваща за живота на Крис Гарднър, който от беден продавач се превръща един от най-добрите брокери на Уолстрийт.

filmi-za-predpriemachi

4. Moneyball

Не е нужно да сте бейзболен фен, за да се насладите на играта на Брад Пит. В ролята си на Били Бийн, Брад Пит няма финансите да купува играчи и трябва да направи нещо друго, за да може да се конкурира с останалите отбори в лигата. Защо да гледате този филм? Бийн трябва да бъде иновативен. И това е една от най-важните качества на предприемачите. Също така, Бийн не се отказва лесно и има ясна представа как да постигне целите си, нещо от което се нуждае всеки собственик на бизнес.

5. Роки / Rocky

Това е още един филм, който всеки трябва да изгледа поне един път в живота си. И не говоря само за първата част, а за цялата поредица. Силвестър Сталоун изиграва ролята на Роки Балбоа – боксьор аматьор, който се изправя срещу Аполо Крийд за титлата в тежка категория. Защо да гледате този филм? Защото дори и целият свят да казва, че няма да успеете, вие трябва да продължите да се борите. Духът ви за борба може да ви отведе далеч.

6. Glengarry Glen Ross

Базиран на историята на David Mamet, филмът разказва за лъжите и предателствата на хората замесени в бизнеса с недвижими имоти в Чикаго. Единствената цел – бързо забогатяване. Защо да го гледате? За съжаление, бизнесът може да бъде брутален и е нужно да знаете това добре. Филмът от 1992 година доста добре показва това.

Сигурен съм, че съм изпуснал някой филм. Ако се сетите за някой, който не присъства в този списък, може да ни споделите в коментарите.

 

One thought on “6 филма, които всеки предприемач трябва да гледа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post ERP софтуер от New Era Ideas
Next post CooliceHost за разликата между VPS и споделения хостинг