ISKAMCHASOVNIK.COM – пример за добре разработен онлайн магазин

В днешната статия ще си говорим за нещо вече доста познато за някои хора, но пък непонятно и неразбираемо за други. Това е т.нар. онлайн търговия. Първоначално трябва да знаем, че този вид търговия е доста близка до другата-традиционната. Спокойно можем да кажем, че онлайн бизнесът е един сериозен бизнес. Разбира се той може да бъде основен източник на средства или нещо странично, което да ви осигурява допълнителни доходи.

Важното при един онлайн магазин е той да прави клиентите щастливи и разбира се да бъде конкурентноспособен, за да се пребори в своята пазарна ниша. Ако създавате свой собствен онлайн магазин, то трябва да Ви е напълно ясно какво точно ще продавате, откъде ще го вземате и въобще дали ще остане някаква печалба след като приспаднете разходите.

От съществено значение е и доставката при подобен тип магазини, както и начина за плащане на клиентите. Дали сами ще доставяте продуктите или ще ползвате услугите на куриер? Доставката трябва да е на ниска и достъпна цена за хората, ако може да си го позволите, то тя може да бъде и напълно безплатна. Плащането също така трябва да е лесно и удобно, без особени затруднения.

Освен тези предпоставки, за един наистина качествен онлайн магазин е важен и самият сайт, защото той е този, който продава нещо на хората. Неговият дизайн трябва да бъде привлекателен, а функционалността му на едно добро ниво.

В тази статия ще разгледаме подробно един онлайн магазин от българското интернет пространство. Ще анализираме силните и слабите му страни. Става въпрос за ISKAMCHASOVNIK.com

Домейнът на сайта е лесен и запомнящ се, което е добре, защото самите потребители ще се сетят бързо и лесно за него след първото посещение. Освен това бързо става ясно какво точно продава този магазин, нали така? При пръв поглед на сайта се забелязва приличен дизайн, който може би по-скоро ще задържи бъдещите клиенти повече време онлайн, а с това ще се увеличи шанса те да купят нещо. Важното за подобен тип магазини е да се открояват наличните в момента промоции. Освен това трябва да бъде ясно обяснено колко ще струва доставката, как може да се поръча и кога може да очакваме нашата покупка. Добре е на видно място във вашият сайт да стоят данни за контакт. Така всеки посетител лесно може да се свърже с Вас и да ви запита нещо от съществено значение за предлаганите модели.

Онлайн магазинът представлява алтернатива на физически такъв. Но за да накарате хората да купят нещо от Вас онлайн, то трябва да се постараете доста, защото по-лесен вариант е да закупят продукт от близък до тях физически магазин. Но ако Вие предлагате по-добро разнообразие, по-хубави модели стоки или пък на по-добра цена, то честито имате всички предпоставки да направите успешни продажби. Поради факта, че когато хората пазаруват онлайн те нямат възможността да пипнат и видят с очите си веднага определеният продукт, то екипът на сайта трябва да се постарае да даде максимално подробна информация за предлаганото на клиентите. Тази информация се състои в добро описание и снимков материал. Понякога при възможност и видеоклип. В тази точка сайтът от по-горе за часовниците се е справил доста добре като за повечето модели има подходяща информация. Освен това с просто око се забелязва, че всички продукти от този сайт, в случая мъжки и дамски, часовници и бижута се предлагат и продават с предварителна опция за преглед. Това означава, че пазаруването от този магазин донякъде се приравнява на такова от физически, само където цените са разбира се една идея по-ниски. Тук Ви предлагат възможност първо да тествате и прегледате поръчаното и чак след това да решите дали да купите или не. Удобно нали?

Важно условие за успехът на един магазин е и неговата доставка с всичките и опции. Конкретният магазин предлага доставка със съдействието на куриерска фирма Еконт. Впечатление прави ниската цена от 3.50лв. до офис, както и скоростта на доставката в рамките на 24 часа.

Разбира се, този магазин както и другите имат понякога своите недостатъци. Като такъв може да отчетем липсата на богат каталог от часовници. Създателите са се опитали да предложат на своите клиенти, най-добрите и стилни модели според тях, но сайтът има нужда от по-голямо многообразие. Освен това някои от бижутата не са винаги налични и евентуален клиент трябва да изчака, за да бъдат те доставени. Подобно чакане обаче може да ви доведе до сериозна загуба на клиенти за в бъдеще време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post BGOptimisation – нещо повече от професионални SEO услуги.
Next post Сандалите-любимите летни обувки на дамите