Топ 10 на най-скъпите часовници в света

Часовникът представлява малка джаджа, която служи основно да показва часа, като се носи на китката или в джоба, прикрепен с верижка, ако часовникът е джобен. Джобните часовници са били много популярни и използвани най-вече преди 1920г., когато постепенно започват да се носят само ръчни часовници. Тогава се повявяват и основните два вида часовници. Това са аналогови и цифрови. Хората, които притежават стил според външния си вид избират и часовник, който им подхожда и придава изискан вид. Има и хора с много пари, които искат да колекционират определени часовници. По-долу е представен списък със десетте най-скъпи часовници в света.

10.Джобен часовник само за 734,000$


Циферблатът на часовника е изцяло изграден от злато и сребро.

09.Часовник на почти 300г. за 800,000$


Уникалното за този часовник е, че той се задвижва самостоятелно като има резервоар с мощност,, който може да задвижва часовника в продължение на цели 80 часа. Освен това повечето от компонентите на часовника са изградени от 20 каратово злато.

08.Произведение от Луната, което работи на Земята и струва 860,000$


Излишно е да се споменава, че и в този часовник има доста злато. това, което прави цената му висока обаче са неговите функции. Този модел на практика разполага с вечен календар. Той ще продължи да отброява дните дори и след края на света. Часовникът показва и фазите на Луната, като това става благодарение на специален лунен метеорит.

07.Малко класика от Hublot с цена 1 000 000$


Този часовник е изцяло изграден от 21 каратово бяло злато.По корпуса и циферблата си има стотици прецизно обработени диаманти, както и много редки черни диаманти.

06.Ако искате да заблестите това е вашият часовник за 1 100 000$


Часовник, произведен в Швейцария. Това е поредното произведение на швейцарските майстори, които използват за създаването на часовника 60 каратови диаманти. Часовникът разбира се е напълно устойчив на надраскване и вода.

05.Един наистина сложен часовник за 1 300 000$


Това е един он най-сложните за разбиране часовници, създаван някога. Часовникът разполага с две страни. Или по-точно две лица. На гърба на часовника може да се наблюдава нощното небе. По този начин, ако се научиш да работиш с часовника ще имаш възможност да знаеш времето с астрономическа точност.

04.Един красив, лично според мен часовник на цена 1 500 000$


Този часовник също като предния разполага с две лица. Характерно за този модел е невероятната точност, както и вечни календар. Часовникът също показва времето на залез и изгрев, а има и възможност за добавяне на втора часова зона. Стъклото, което покрива циферблата е 20 каратов сапфир.

03.Платинен световен часовник за 4 000 000$


Тук рязко вдигаме летвата до 4 милиона, но има защо. Този часовник е мултифункционален. С него няма значение къде се намирате, може да видите колко е часа във всички часови зони. Това става само с един поглед. Един поглед и вече знаете колко е часа във вашият град. Часовникът разбира се е създаден почти изцяло от бяло, жълто, розово злато и платина.

02.Часовник по поръчка за 11 000 000$


Ето че имаме и джобен часовник в класацията и то не на кое да е , а второ място. Часовникът е създаден по поръчка за известен американски банкер. Само изработката му отнема 6 години. Съставен е от изключително много компоненти. Определено сглобяването му не е било лесно.

01.Ето го и нашият първенец. Най-скъпият часовник в света.


Този малък аксесоар е оценяван на около 25 000 000$. Диамантите по него определено заслепяват. Те са 202 карата. По покритието си часовника има бели, сини и розови диаманти. Невероятната цена на този часовник разбира се се дължи на диамантите по него, а не на механизма му.

8 thoughts on “Топ 10 на най-скъпите часовници в света

  1. Ей това е да си богат, защото тези часовници за съжаление ние не можем да си ги позволим. Това да имаш на ръката часовник струващ няколко десетки милиони сигурно е доста… гъделичкащо :):)

  2. Не съм предполагал, че часовника който имам и не искам да нося е с толкова висока цена.
    Gérald Genta rétro sport 38mm
    Часовника е като нов, корпусът е метален, верижката е метална, циферблата е бял, цифрите са големи, като са изписани от 1 до 4 и от 8 до 12, на мястото на което трябва да бъдат 5 е надписа Genta,6 е календара и 7 е надписа Gérald като всяка цифра е заместена с точка.
    Скромната цена която ми предложи антиквар е 12800 евро.
    Ако има желаещ да му стане собственик моля не се колебайте и предлагайте над посочената цена, който даде най много той ще го притежава.
    Може да пишете на: mmdimitrov@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post 15 мисли от Наполеон Хил
Next post Илюминати..Не чети!