Пазаруването през интернет-не е бъдеще,а настояще.

Пазаруването през интернет представлява един вид форма на електронната търговия,чрез него интернет потребителите могат директно да купуват стоки или услуги-онлайн.Постепенно онлайн пазаруването навлиза в нашия живот и е възможно след години да измести традиционният начин за покупко-продажба.По време на тежката финансова криза не е трудно човек да се насочи към закупуването на определени стоки през интернет. Вече хората купуват стоки не само от своята страна.Възможно е да се намерят много привлекателни артикули от чужди уеб сайтове.Твърде е вероятно те да бъдат със значително по-ниска цена сравнено с тази в магазина.Онлайн пазаруването се превръща постепенно в едно лесно и удобно удоволствие,чрез което Вие може да спестите доста пари,а и да закупите неща,които няма как да видите на живо и да си купите от традиционен магазин.Предимствата на онлайн пазаруването не са едно и две,но много от хората не могат все още да го осъзнаят.Тук съм изброил някои от основните плюсове на търговията онлайн:

1.По-добри цени.При онлайн пазаруването обикновенно получаваме по-добри цени,защото продуктите се продават директно от производителя и продавача,няма участие на посредници,които винаги водят до повишаване на цената на стоките и услугите.Освен това при един онлайн магазин не се дават излишни средства за наеми и заплати на продавачи,това също води до по-ниски цени.
2.Спестява време.Не ви ли омръзна обикалянето с часове по магазините? Ако сте мъж,знаете за какво говоря.Сега чрез интернет може да спестим време,а времето е пари.Онлайн търговията е удобна,може да пазарувате 24 часа,7 дни в седмицата.
3.Може лесно да сравняваме марки,продукти и цени.Така ще изберем най-доброто на най-добрата цена.Заплащаме,когато продукта пристигне у дома,и то след щателен оглед.Дори няма нужда да излизаме от нас.
4.Разстоянията вече не са пречка.Чрез онлайн магазините ние можем да изпратим подарък на любим за нас човек,където и да се намира той,без значение на близко или далечно разстояние.

Броят на онлайн магазините в света и в България постоянно расте.В България нещата навлизат по-бавно,защото тук хората са свикнали преди да купят нещо да могат да го докоснат с ръка,но онлайн търговията си пробива път и в нашата страна,въпреки всички пропаганди по медиите.

От онлайн магазините губят големите търговски центрове с огромни надценки.Мъжете,които попринцип не обичат много да пазаруват използват все по-често интернет търговията.Сега всичко е на един клик разстояние.А и защо трябва да даваме повече пари,като може да спестим част от тях? Да вземем например този онлайн магазин за мъжки часовници.Предлага стилни маркови часовници на достъпни цени.За сравнение във всеки нормален магазин за часовници,едва ли ще намерим часовници от този клас за под 200лв.Не казвам,че някои от часовниците не си заслужават тези пари,но голяма част от тях реално струват до 3 пъти по-малко.Естествено в България хората,които разбират от часовници не са много.За повечето,колкото по-скъп е часовника,толкова по-качествен е.Това попринцип е така,но в много от специализираните магазини за часовници,се продават не оригинали,а реплики.А клиентите купуват,защото мислят,че на такава цена,часовникът трябва да бъде качествен.

Но не само мъжете,а вече и дамите започват да пазаруват онлайн.Те също осъзнават предимствата на онлайн търговията.Дрехи и бижута са само част от нещата,които купуват модерните жени през онлайн магазините.Все пак функциите на интернет не се изчерпват само с фейсбук и скайп.Чрез онлайн тъгровията всички дами могат да се настанят удобно пред камината,в това студено време,с чаша вино в ръка и да се наслаждават на милионите оферти в магазините като купят това,което им харесва.

3 thoughts on “Пазаруването през интернет-не е бъдеще,а настояще.

  1. Някои неща са на по-ниски цени, но пък те се компенсират от „доставка за сметка на получателя“. Иначе онлайн пазара е доста удобен за заетите хора!

  2. Определено пазаруването в интернет е едно едно уникално удобство. Освен че може да ни спести малко пари заради по-малките надценки, както е споменато в статията, то може да ни спести и нещо много по-ценно – време! В днешни дни времето винаги не стига и много хора наистина нямат възможност да отидат до офлайн магазин и предпочитат да си го поръчат по интернет. Аз лично предпочитам и постоянно се възползвам от възможността да си поръчвам неща които ми трябват по интернет.

    Колкото до точка 3. от статията:
    „3.Може лесно да сравняваме марки,продукти и цени.Така ще изберем най-доброто на най-добрата цена.Заплащаме,когато продукта пристигне у дома,и то след щателен оглед.Дори няма нужда да излизаме от нас.“

    Да, това е едно от удобствата, но това реално не е наложена практика в чужбина и за поръчки от чуждите сайтове, а само в България! Причината за тази практика в България е че хората още не могат да се отпуснат и да приемат че онлайн пазаруването е „почти“ като офлайн пазаруването и винаги се съмняват да не ги излъжат нещо. И тук ще се променят нещата до няколко години и Българите ще пазаруват спокойно и плащат предварително поръчките си (както е в цивилизованите държави), но за да се изгради това доверие у хората, трябва всички онлайн магазини да бъдат коректни към клиентите си, а некоректните такива да бъдат отсети и изолирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Благодаря ти,мамо..!
Next post Честит 3-ти март!!