Дали момчето ще стане мъж?

01:52-Време е за писане.Като почвам някоя статия винаги ми е зор.Ще пиша за мъжете.И по-точно,какво означава да бъдеш мъж? Каква е разликата между мъжа и момчето? Но не от сексуална гледна точка.Да приемем,че и двамата отдавна вече не са девствени.Ще рагледам нещата по друг начин.За тези,които не са наясно,въпреки че ще пиша за мъже,все още харесвам момичета…за жалост.Всички знаем,че жените харесват истинските мъже.Интересно е какво отличава мъжа от момчето? Анализирам си поведението напоследък и нещо не ми харесва работата.Време е да променя някои неща.Та дано някой ден стана мъжът,който искам да бъда. : )

Основната разлика между мъжа и момчето е наличието на смелост.Просто е.Това,което превръща едно момче в мъж е волята и решителността да се справяш с пречките,страховете и проблемите си.Всички други необходими качества за да станеш мъж са производни на смелостта.Един мъж трябва да бъде уверен,откровен,силен и да знае какво иска от живота.Дори да постигна напълно първите три,скоро не мисля,че ще знам какво искам от живота.Един мъж трябва да бъде малко или много и лидер.Той трябва да умее да води без да е наложаща нуждата от последователи.Лидерът няма нищо против,ако други го последват там,където отива,но за него това не е самоцел и той ще продължи в тази посока,дори и ако върви сам…Мъжът знае какво иска от живота и е решен да го постигне без значение дали другите искат същото нещо.

Мъжът трябва да бъде откровен.За да бъде такъв,той трябва да има доста смелост,защото честността не във всеки случай ще бъде най-доброто.Ако си напълно честен рискуваш да загубиш приятели,работа и много момичета…Хората лъжат.Лъжат се едни други,лъжат дори сами себе си.И ти лъжеш няма как..Когато обществото срещне някой,който е напълно откровен,това побърква хората,те изпадат в ужас…страх ги е.Всички лъжат заради страха от възможната загуба : ) Всеки го е страх,но страхът е преборим.Мисля,че е крайно време да се изправя лице в лице с него..!

Мъжът е уверен.За да стане уверен в себе си,той трябва да се справи първо със страховете си.Страхът се създава от мозъка и обществото,налагана ти е една общоприета форма,всичко останало е просто странно.Всеки път,когато победиш илюзията на страха,ти ще ставаш по-уверен в себе си.

Мъжът е силен.Не само физически,но и по скоро психически.Една жена трябва да знае,че си по-силен от нея,че можеш и ще я защитиш,ако се наложи.Това понякога ми се губи,много моля уважаемите читатели да ми напомнят,ако отново реша да бъда путка заради путка.Силата отново е свързана със смелостта,трудностите и страховете.Трябва да можеш да решаваш проблемите,такъв начин на живот обаче е значително по-сложен и труден.Ако искаш да бъдеш силен,и се изправяш,когато си паднал долу..,то малко по малко ще станеш уверен.Жените харесват мъже,които знаят,че каквото и да се случи,ще могат да се справят с него.Това са т.нар. „мъже с топки“..Тези неща те ги усещат,естествено,когато станат жени…Мъжът трябва да ръководи живота си,всичко е в негови ръце,той го контролира,а не чака нещата да се случат.

Един мъж трябва да знае какво иска от живота.Когато той вече знае,ще е готов да вземе това,което иска.За да знаеш какво искаш,трябва да разбереш кой си,това вече е трудно.Трябва отново да имаш смелост,да погледнеш дълбоко в себе си.Да намериш силните и слабите си страно,но да търсиш истината за себе си е плашещо.Малко хора го могат.

Хубавото на живота е,че винаги имаш право на избор,но лошото е,че този избор е сложен.Всеки човек прави съзнателно или не много избори,но не политически.Изборът тук също изглежда труден.Дали да поемеш отговорността за живота си напълно и да се опиташ да постигнеш нещо,или просто да стоиш у дома,на топло и сигурно ,и да чакаш възможностите да почукат една след друга на вратата ти? Дали да оставиш страховете ти да унищожат желанията и мечтите ти? Мъж не е пол,никой не се ражда мъж,човек сам избира да бъде мъж.

Какво да избера? Вие какво решавате?
П.П.Абсолютно съм убеден,че ако стана мъж,ще имам доста повече фенки,но пък няма да е лесен пътя…

One thought on “Дали момчето ще стане мъж?

  1. Здрасти. Имаш интересен поглед върху нещата, би било интересно да си поговорим за тези неща, тъй като и на мен са ми интересни и ги мисля. Пиши ми на пощата, оттам за начало можем да комуникираме. Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post А ти смени ли своя фейсбук статус?
Next post Писмо за Дядо Коледа ( НЕ чети,лично е)