Висококачествено малцово уиски в комбинация с пури

В света на лукса подобно на две грахчета в една шушулка, пурите и уискито винаги вървят заедно. Както е известно като две от най-фините неща в живота, когато се използват съвместно те подобряват вкуса от пиенето и пушенето. Това наистина е така, когато напитката, която консумираме е малцов скоч. С известност доближаваща се до тази на кубинската пура, малцовия скоч е перфектното уиски за пушене на пури.

Какво представлява малцовия скоч?

Въпреки че съм сигурен , че някои от четящите знаят много добре какво е малцовият скоч , съм също толкова убеден, че други си нямат и идея. В действителност концепцията за малцово уиски е необикновено проста. „Malt Whisky“ означава, че напитката е произведена само от ечемичен малц. Така се произвежда превъзходно уиски, считано от специалистите за най-доброто. Самата дума скоч пък означава, че уискито е дестилирано и отлежало в Шотландия. Това е запазена марка, която важи в цял свят.

Защо пурите си пасват чудесно с този вид уиски?

Пурите и малцовия скоч имат подобни мантри. И двете се позовават на спецификата на земята и хората, които ги създават. Тютюневите растения и ечемикът, от които са създадени двете изкушения са насочени така че ние да не забравяме корените си. Като доказателство на това твърдение, пурите от различните региони имат различни вкусове. Например пура от Доминиканската република е различна от тази на Хондурас. Това е така ,защото всяка пура има за цел да улови неповторимия вкус на земята и на производителите на тютюневите изделия, по този начин няма две пури с напълно еднакъв вкус.  Малцовото уиски е единственото по рода си, което притежава същата способност.

Някои уискита в процеса на производство пътуват много и преминават през много дестилации, по този начин като краен продукт се забравя всъщност откъде са материалите, взети за създаването им. Резултатът е уиски с аромати, които са неясни и притежават малко подобие на корените от своята родина. Малцовият скоч обаче ярко се откроява, понеже в неговото производство е предвидена само една-единствена дестилация. В крайна сметка малцовото уиски като завършен продукт показва истинския вкус на Шотландия.

Какви пури са подходящи за това висококачествено уиски?

Съществува огромно разнообразие от пури по света.  С малцовото уиски обаче вървят някои по-специални ,дори има такива, които са специално създадени за него.  Те имат по-добър вкус , когато ги пушим с такова уиски, отколкото в каквато и друга комбинация да бъдат употребени.Има две основни комбинации. Леки пури с по-меко уиски и по-тежки пури с по-силното малцово уиски.

Компилацията от тежки пури със силно уиски може да изглежда като малка беля. Това е така, защото и двата продукта ще се опитат да бъдат по-силни. В крайна сметка ще се получи нещо като канадска борба между уискито и пурите. Истинската сила и неповторимият ефект идват обаче най-вече от комбинацията между двете.

Без значение дали уискито е малцово, ви съветвам да пробвате различни марки с любимите ви пури. Лично за мен голяма част от удоволствието се състои в това да изпробваме нови и различни комбинации. Различни и интересни вкусове и аромати. Така е и в живота.

Преференциите, които заслужаваш!

One thought on “Висококачествено малцово уиски в комбинация с пури

  1. Изпробвал съм всевъзможни съчетания през годините, но вкрайна сметка нищо не може да замени божествената комбинация от любимите ми Кохиба Есплендидо с чаша малцово уиски в петък вечер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Илюминати..Не чети!
Next post Има ли надежда за България?