SEO оптимизация-накратко

Какво е SEO? Какво представлява SEO оптимизация? Колко е сложно и защо хората дават луди пари за това нещо? S.E.O. е съкращение, то идва от английски език.Search Engine Optimization или на български „оптимизация за търсачки“. Тази оптимизация се състои основно в популяризирането на съдържанието на вашия сайт, самото съдържание се прави по-лесно разбираемо за търсачките, с което пък се постига по-челни позиции по ключови думи в търсачките.

Каква бива SEO оптимизацията? Тя е основно два вида: вътрешна(OnPage) и външна(OffPage). Чрез вътрешната оптимизация се организира информацията на сайта ви по начин, който Google и другите търсачки разбират правилно и откриват важните за Вас ключови думи. Вътрешната оптимизация често се състои в самите текстове, структурата и връзките по сайта ви. Външната оптимизация представлява съвкупността от връзките, които водят към вашия сайт. Тук е важна тежестта на връзките и ключовите думи, които се използват. Елементарно обяснено за една добра оптимизация на сайта ви е необходимо: уникално(НЕ копирано), качествено вътрешно съдържание и необходим брой връзки от къчествени сайтове къв вашият сайт.

оптимизация за търсачки
челни позиции в гугъл

Защо ни е SEO оптимизация? Чрез нея постигаме по-добро класиране по ключовите думи в търсачките. А това разбира се е от голямо значение, защото най-таргетираният ни трафик идва точно оттам. Ако вие например имате фирма за дограма в определен град или онлайн магазин, в който продавате дрехи, то за Вас оптимизацията е с изключително значение.Потребителите и вашите бъдещи клиенти търсят в Google с ключови думи като: „дограма Пловидив“ или „мъжки дрехи“. Ако сте от 1 до 5-то място в Г., вие ще получавате много повече посещения и съответно продажби, сравнение с 2-3-та страница нали? Ако на всеки 50 посещения средно продавате по 1 дреха,то като имате 250 посещения ще продадете 5 дрехи, но ако сте в първите резултати с 1100 посещения, дали няма да печелите повече? Каква е цената за постигането на такива резултати? Цената е неопределена, тя е зависима от конкуренцията, от броя на ключовите думи, които трябва да се оптимизират, от вашия бюджет за реклама, от времето за изпълнение и т.н.

За въпроси: ТУК

One thought on “SEO оптимизация-накратко

  1. Много добре сте обяснили, че вътрешната оптимизация често се състои в самите текстове, структурата и връзките по сайта. Външната оптимизация представлява съвкупността от връзките, които водят към съответният рекламиран сайт. Тук е важна тежестта на връзките и ключовите думи, които се използват. Не напразно почти всяка фирма вече или производствен бизнес правят подобен тип реклама за по бързата оптимизация.Супер блог, благодаря ви за инфото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Какво Ви различава от успешния предприемач?
Next post Интернет потребители в България(статистика)