17 метода за SEO оптимизация и link building

Вашият сайт има нужда от качествен трафик, а за да го получи се налага да направите добра SEO оптимизация и link building (построяване на връзки). С малко усилия и правилна стратегия вие може да обърнете посещенията в пари и развитие на вашия бизнес като ние ще дадем седемнадесет метода, които могат да бъдат ефективни за вас.

Под качествен трафик, ние разбираме посетители, които се интересуват от вашите продукти или услуги. За привличането на такъв контингент от хора е препоръчително, да използвате социални мрежи, директории за статии, връзки от авторитетни източници и не на последно място уникално съдържание. А ето и пълния списък с  методи, за да постигнете желаните успехи:

1 – Следвайте новите напътствия за SEO оптимизация на уеб сайтове и проекти. Можете да потърсите много полезна информация за SEO в различни български или чуждестранни източници.

Ето някои от тях:

Следете блога на Теодор Захариев SEOTEO.info. Той се различава от останалите сео специалисти с откритите си методи и техники и непрекъснатото раздавана на ноу-хау на младите оптимизатори със своите интересни сатии като – Основи на СЕО оптимизацията и други подобни.

Друг много интересен блог, който можете да следите е този на Андрей Димитров SEOJedi.biz. Той често споделя много интересни и слабо познати техники. Една от най-готините секции в блога на Андрей е новата категория интервюта. Там ще намерите мненията на най-известните SEO специалисти в България.

2 – Правете link building постепенно и без да се натрапвате. Взимайте линкове от сериозни сайтове по методите връзка с уеб мастъри, писане на блог коментари, гест блогинг, форумни постове и други.

3 – Ако днес създадете три връзки към сайта ви, поддържайте инерцията и на следващия ден. Не използвайте Black hat инструменти, които предлагат бързо набавяне на линкове от случайни сайтове и директории, тъй като има опасност да попаднете под ударите на Google Panda и Penguin.

4 –Направете перфектна On Page оптимизация на сайта ви. Слагайте H1, H2 тагове за статиите на вашите страници.

5 – Създайте акаунти в най-известните социални мрежи и най-вече в Google+. Подписвайте всяка ваша статия и я добавяйте в интернет пространството.

6 – Прибавете Google Maps на сайта си за да получите необходимото внимание от популярната търсачка.

7 – Разширете методите за контакт с вас. Така ще убедите посетителите, че сте реален човек/фирма, която е готова да отговори на всеки ваш въпрос и по всяко време.

8 – Регистрирайте се в двата най-големи форума за SEO в България, Predpriemach.com и Searchengines.bg. Там можете да общувате с другите уебмастъри, да следите непрекъснато тенденциите в СЕО и да четете мненията на много потребители, част от които са дългогодишни специалисти.

9-  Станете партньори на събития и уебинари. Това е най-лесния начин да вземете линк от авторитетен сайт. Предложете им ревю на събитието в блога си, а в замяна поискайте линк от секция медийни партньори.

10- Организирайте блог игра. Дайте награда, за която да се борят много уебмастъри, дали ще е инструмент за сео или пък сума пари, няма значение. Важното е те да напишат ревю на вашия сайт или услуга, и да сложат линк в него. После на случаен принцип избирате финалисти, които да се борят за първата награда. Съответно провеждате анкета в някой форум или уеб сайт и хората гласуват за финалистите.

17 метода за СЕО оптимизация

11-организирайте СЕО състезание. Това е идея за по-заможни организатори. При добра реклама и награден фонд можете да получите хиляди линкове от различни домейни.

12-Създайте инструмент. Хората харесват инструментите, даже им правят ревюта и ги линкват. Ако инструмента е добър и наистина уникален по рода си можете да изкарате много пари и линкове от него.

13- Направете томбола. Ако имате излишни пропуски за някое важно събитие от сорта на SEO конференция или нещо голямо в бранша. Не го продавайте, направете томбола и изберете победител, така хората ще линкват към вас и ще ви обсипят с редица социални сигнали, които са много важни за SEO оптимизацията в днешно време.

14-Напишете първи много полезна статия за някое събитие в онлайн маркетинга или програма и я пуснете като допълнителен линк в графа ресурси на Wikipedia. Тази техника освен, че носи трафик има и добър SEO ефект.

15-Прибавете сайта си в Google+ Local. Това става бързо и лесно.

16- Свържете своят уеб сайт с Google+ профила си. Това става лесно:

Поставете някъде на сайта си линк към Google + профила си и съответно влезте в профила си и добавете този сайт в настройки -> графа „сътрудничи на“. Така ще се показвате със снимка още в резултатите на гугъл и вашата аудитория ще знае кой е автора на даден текст.

17- Почнете да пишете ревюта в Google+ и в замяна поискайте линк, не бъдете алчни направете предварителна договорка с колега и пишете смислени и дълги ревюта на неговата фирма или продукт. Напишете 10 ревюта и поискайте линк. Нямате представа, колко добре се отразява на позицията на даден уеб сайт в локалното търсене едно единствено дълго и положително ревю.

Това, което остава най-важно в SEO е да карате хората да линкват към вас, а не да симулирате интерес към сайта си. Освен това да пишете дълги и полезни публикации е от особена важност в 21 век,  все пак съдържанието е първо за хора а после за машини.

4 thoughts on “17 метода за SEO оптимизация и link building

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Уеб дизайн и изработка на онлайн магазин
Next post Всичко за легендата DMOZ