Стилово оформление на сайт за повече посещаемост

В последните години всеки тинейджър, който има интерес към уеб дизайн може да прави сайтове и да ги пуска онлайн. За отбелязване е, че голяма част от фирмите, които предлагат изграждане на уеб сайтове са създадени от хора, които са на практика самоуки в това отношение. Те се учат в движение, взаимстват идеи и често правят добри в техническо отношение сайтове, които обаче нямат очакваната посещаемост. Това може да се дължи на много причини, като слаба популяризация, недостатъчно атрактивно съдържание, а също и заради лош уеб дизайн.

 Според специалистите от Topweb.bg, за новия потребител първото отваряне на един сайт е като първа среща – в първите няколко секунди  хората се оглеждат един друг и по визията определят дали тази връзка има бъдеще или не. Същото се случва и с посетителя влязъл в някой сайт, следвайки банер или линк – в перфектния случай,  дизайна ще го привлече и ще го стимулира да разгледа съдържанието. за много сайтове обаче анализа на посещенията показва друго. Вместо посетителят да остане в сайта, заинтригуван от съдържанието, той го напуска почти веднага, а това за собствениците на сайтове, които плащат сериозни суми за реклама е голяма загуба. Затова преди да се започне изработка на уеб сайт, първо трябва да се уточни визията му, а след това да се помисли за удобна навигация, която да привлича човека да се разрови в съдържанието.

 стилово оформление на сайт

Възприятията на човека до голяма степен разчитат на зрението. Доказано е, че 83% от информацията, която получава човека, се приема зрително. Изображенията могат да помогнат много за задържане на посетителя в сайта, за да може той да обърне внимание и на текста. Как да се създаде привлекателен уеб дизайн, който да носи успех и да привлича читатели на сайта? Това е въпрос, на който отговаря психологията, а уебмастърите, които знаят как да използват посланията на визуалните изразни средства,  създават най-успешните сайтове.

 Дизайнерите на Topweb.bg използват асоциациите, които създават цветовете и изображенията, за да създадават сайтове, които изпълняват целите си. Тънкостите идват от факта, че едно изображение може да предизвика различни асоциации. Ако уебдизайнерът сгреши насоката, в която трябва хората да възприемат посланието на дадено изображение, ефекта може да е обратен на очаквания. Затова, за да насочи възприятието на посетителите в правилната посока, той трябва да добавя елементи, за да укрепи тематичното възприятие. Детайлите, които се добавят може да са думи, цели изрази, графики или цветове, които без претрупаност и усложняване да изразят мотото на сайта и това, което той се опитва да внуши на потребителите.

 Всички успешни сайтове са изградени със знание. Който желае да създаде успешен сайт, посещаван от хиляди и дори милиони хора, трябва да владее силата на уеб дизайна защото всички тънкости, свързани с визията, наред с перфектното техническо изпълнение са носителите на успеха.

5 thoughts on “Стилово оформление на сайт за повече посещаемост

  1. Ако може само да допълня – точно 8 секунди са необходими на новия потребител, за да реши дали да остане в един сайт или да го напусне.
    Ако сайтът ви се зарежда прекалено бавно също е много малко вероятно някой да дочака зареждането на страницата (още по малко да продължи разходката си във вашия сайт).

  2. Има си няколко правила при изграждането на сайта. Човек първо вижда средната част на хоризонталата от ляво. Там трябва да се сложи най-важната или интересна информация. Тази която ще грабни потребителя и ще го накара да влезне в дълбочината на сайта. Относно самата изработка смятам, че трябва да се даде на хора занимаващи се с това, ако искаме да вадим пари от сайта си. Не може един новобранец да направи същото което фирма с няколкогодишен опит и стотици сайтове. В техния екип има и дизайнери, програмисти и всичкия необходим персонал за един привличащ вниманието и задържащ потребителите сайт.

  3. Почти всеки е започнал от нищото и е бил лаик. Но така се учи човек, като пробва, койо не прави нищо- не греши. Всеки прохождащ дизайнер краде идеи от авторитети в началото, докато развие собственната си креативност, но ако разчитаме само на утвърдени имена, убиваме конкуренцията

  4. Скоро попаднах на сайт за климатици с потресаващ дизайн, да не говорим че целия беше в розов цвят. Много е важно когато се разработва дизайнът на сайта да бъдат подбрани подходящи цветове, които да са тематично свързани с продаваните продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Успешният онлайн магазин
Next post Българският патент в продажбата на недвижими имоти