Как да създадем по-добро съдържание?

Много компании имат проблеми при създаването на интригуващo съдържание за техните аудитории – обикновено, защото тяхната стратегия за съдържание е просто писане на постове от списък с теми.

Маркетинга със съдържанието изисква да разберете аудиторията повече, отколкото създаването на самото съдържание. Трябва да наблюдавате вашата марка и конкуренти.

Чрез наблюдение на вашата индустрия, ще разбере какво аудиторията харесва и ще можете да създадете по-добро съдържание за тях.

Въпреки че е невъзможно да се създаде винаги перфектно съдържание, проследяването на бранда ви ще ви помогне да имате по-добро усещане за това, какво вашата целева аудитория иска.

Научете повече за вашите последователи

По-лесно е да задържите сегашните клиенти, отколкото да придобивате нови. Така че, преди да се опитвате да разберете вашите бъдещи читатели, трябва да се съсредоточите върху по-доброто разбиране върху тези, които вече имате.

Мониторирането на вашия бранд в социалните медии ви позволява да видите какви видове съдържание предпочита аудиторията. Като наблюдавате какво казват хората и броя на взаимодействията със различно съдържание, ще видите кои теми се харесват най-много.

Ето един сценарий: уебсайт за резервация на полети публикува две публикации, един за трикове при пътуване, а другата за най-добрите градове в Азия. Която тема получи по-голям трафик, им казва какво повече хора искат да виждат.

Това би трябвало да ви помогне да определите стратегията за съдържанието ви. Идеи, които са по-склонни да резонират читателите, трябва да вземат по-голям приоритет, отколкото други теми.

Учете се от вашите конкуренти

Проследяването на вашия собствен бранд е добър начин да разберете текущата си аудитория. Но ще трябва да погледнете към други хора, ако искате да достигнете до нови читатели. За да направите това, наблюдавайте вашите конкуренти.

Ще започнете да разбирате как те използват съдържанието и как те го рекламират. Ще видите кое съдържание на аудиторията си намери добър и кои парчета падна. Това изследване ще ви помогне с планирането на съдържанието ви занапред.

Помислете за тези въпроси при изучаването на тяхната стратегия за съдържание:

• Какъв тип съдържание им е полезен?
• Какви теми обикновено покриват?
• Колко често публикуват ново съдържание?
• Колко дълго е съдържанието?
• Къде разпространяват новото съдържание?

Да речем, че вие и конкурента ви пишете публикации на еднаква тема, но той получава повече трафик. Като погледнете в съдържанието и наблюдавате реакциите към него, може да разберете защо.

След като разберете защо при тях нещата се получават, ще можете да създадете свой метод за боравене със съдържанието и да го адаптирате към вашата собствена маркетингова стратегия.

Ще трябва и да следите отблизо върху това, което не е проработило при тях и да се учите от грешките им. Ако видите теми, които не са популярни, избягвайте ги.

Намерете добри теми

Чрез мониторирате вашата компания, конкурентите ви и нишата ви, ще сте доста ясно за кои теми трябва да пишете.

За да разпознаете коя тема е популярна в момента, трябва да следите тези три неща:

• Неща, за които хората често говорят и задават въпроси
• Други теми, които изскачат в разговори за вашата марка или конкуренти
• Много уникални постове, които печелят много посещения

Заключение

Осигуряването на ценно съдържание е важно, ако търсите повече посещения от вашата аудитория. Но за да осигурите стойностно съдържание, трябва да научите какво искат.

Наблюдаването на вашия бранд и вашите конкуренти, за да определите кое съдържание върши работа и кое не. Ще разберете какви теми трябва да покривате и кое ще даде най-добри резултати, като междувременно и ви помага да seo оптимизирате сайта си, чрез стратегията си за съдържание и привличате трафик.

Ако нямате време за да си създадете качествено съдържание сами, можете да се свържете с Web Visuality и да се възползвате от техните услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Как да изберем златни бижута?
Next post NovaChanta.com – чанти за всеки повод