Защо бизнесът не може без уеб сайт?

Всъщност не може. Как стана така, че светът се разви в една голяма мрежа, в която всеки вплита нещо от това, което купува предлага, търси. Колкото по-голяма става мрежата, толкова по-добре за търсещия човек. Можеш ли без уеб сайт, можеш ли без тази мрежа? Избираш дали да си търсещ човек или човек, който очаква да го потърсят. Не се синонимизират. Необятността на хоризонта, който ти се предлага да покориш, е вътрешният мерител за успеваемост. Предполага успеваемост. Знак е за способността да се разгърнеш. А големият хоризонт може да се заложи само в уеб сайт. Колкото по-голяма е мрежата, толкова по-трудно е човек да дръпне правилната нишка на паяжината. Всяко нещо, което се разраства неимоверно бързо, заплашва да премине в нещо друго И въпросът за бизнеса клони към въпроса за границата – как, колко и какво да изпратиш в мрежата, за да се представиш. Или скриеш.
Бизнесът не може без уеб сайт. Ако не може да обхване този комуникационен канал, то той трябва да се затвори в селската бакалия и да възкреси родната картинка на викача от пазара. Уеб сайтът е бързо стигане до другия. Той отменя човешкия вик през деветте планини на неведението. Макар че не може да смени човешкия глас в разговора. Но затова е бизнес – хоризонтите му често не са като човешките – оцелява онзи, който е адаптивен, другият върви, наметнал палто, към реброто на хоризонта.
Бизнесът не може без уеб сайт. Без него ще трябва да се разпънат сергиите с предлаганото. И да се чака. Да се чака. …Докато дочакаш само сантимента на онова старото: „Око да види, ръка да пипне…” Значи, бизнесът може без уеб сайт, зависи колко е голям. Колко е ръстът му. И колко надалеч се цели. Бизнесът с домати в някои частни случаи, според бизнес плановете на жените от пазара, успява и без уеб сайт.


Бизнесът е можел без уеб сайт, но вече е почти невъзможно без него. В едни времена, когато уеб сайтът не го е имало. Откакто той олицетворява и пазара, и разговора, и визията няма нужда да клечим на шарените черги и да викаме купувачи.
Бизнесът не може без уеб сайт. Може да се предлага и по други начини. В едно изложение, от Алеково време, та до днес, по някаква неведома традиция българското все се излага по най-успешния начин. Излага се! От Световното излагане, за което пише Алеко през 19. век – с наредените нашенски „уникални продукти”, без визия за представяне и мисъл, до днес е останал един горчив привкус, според който, може …бизнесът без уеб сайт. Без много неща може…Без европейски маниери може. Без европейско представяне може. Без реклама може. Ей така, някак си, всякак може. По-тънко да се мине може, но управдава ли се? В полето от информация, все някак ще стигнат до теб, ще доплуват някой ден. Но дали без никакво представяне може ли? Нали можело без уеб сайт?
Уеб сайтът означава да имаш антени във всеки един момент за всички точки на световната бизнес паяжина. По всяко време. И до всички възможни теми, темички и нюанси.
Сега вече знаете защо бизнеса има нужда от уеб сайт? Най-лесните въпроси понякога са най-трудни. Кой доказва аксиомите? Или ги приемаш, или сядаш на сергията до чергата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Сандалите-любимите летни обувки на дамите
Next post Как да изглеждаме съблазнителни?