Българска търсачка конкурира Гугъл

Едва ли някой е очаквал, че новата българска търсачка Napred.BG, създадена преди по-малко от година,  ще постигне такъв голям успех сред българските потребители, особено имайки предвид лидерството на Google в онлайн търсенето. Това, което я прави толкова привлекателна обаче, е именно факта, че тя комбинира своите предимства и новости с огромните хардуерни възможности на Google.

В случая се има предвид следното – след дълги проучвания, направени от българският екип, редакторите в Napred.BG са създали за момента над 70 000 правила за най-често търсените у нас думи, фрази и сайтове. За онези от тях, за които е ясно, че потребителят иска да отиде в конкретен сайт (търсения като „Facebook“, „Замунда“, „абв“, „vbox7“ „бдж“ и т.н.), те са направили директно пренасочване, за да му пестят време. За други търсения, в които потребителят търси по-скоро дадена информация, а не конкретен сайт, има страници с резултати, като сайтовете в тях са подбрани на ръка и после описани спрямо спецификите им. Например ако потърсите „ръчни часовници“ ще попаднете на специално приготвената страничка за това.Нещо от сорта на напред.бг/ръчни часовници.

За трети вид търсения, в които потребителят иска просто да намери нещо, независимо от кой сайт, Napred.BG предлага директно собствени резултати. Подобни търсения са например  „честитки за рожден ден“, „смси за свалки“, „кодове на пощите по градове“, „маркови часовници“ и много други.

И накрая, в случай, че вие потърсите нещо, което не влиза във всичките тези 70 000 правила, търсачката директно ви пренасочва към резултатите на Google по вашето търсене, така че не сте си загубили времето напразно в нея.

Друго безспорно предимство на търсачката е удобството да се търси чрез нея директно в много други известни и често посещавани от българите сайтове, като Замунда, Vbox7, Youtube, Wikipedia и др. По този начин тя ви предоставя бърз достъп до желаната от вас информация, без да се налага да влизате в дадения сайт. Napred.BG комбинира това с облакът от вашите заявки, който се генерира под полето за търсене, и който пази често посещаваните от вас сайтове само на 1 клик разстояние.

За да се убедите сами в удобството на Napred.BG, дайте шанс на българската търсачка на адрес http://napred.bg/.  Във фейсбук страницата на търсачката също могат да бъдат открити множество интересни факти, търсения и събития.

4 thoughts on “Българска търсачка конкурира Гугъл

  1. Това, че Napred.BG се конкурира на местно равнище с Google не е толкова неочаквано, имайки предвид, това колко е целесъобразена работата на родната търсачка с потребностите на потребителите.

  2. Небих казал, че правилната дума е конкурира, след като използва самия Г за да извежда резултати. Много бих се радвал българи да направят наистина добра търсачка и бих я ползвал, но в този случай неуспяха да ме привлекат за потребител.

  3. Napred.BG наистина е добър конкурент, но определено не може да стъпи и на малкия пръст на Google.
    Въпреки това се появи и втора търсачка (която даже май се появи по-рано от napred.bg) и тя се казва Jabse.
    Дори в момента организират SEO състезание: http://poryazov.com/seo/127-tyrsachkata-jabse

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Цели за след краят на света
Next post Успешният онлайн магазин